Polgármesteri köszöntő

 

Tisztelt Látogató!

Üdvözlöm Sajólád honlapján! Pozbai Zoltán vagyok, a község polgármestere 2010 októbere óta. 1980-ban költöztem a településre, azóta itt élek a családommal. Már szorosabb kötődésem van Sajóládhoz, mint szülőfalumhoz.

Tovább »

Hirdetmények

 

Egészségügy

 

Szolgáltatások

 

Kereskedelmi egységek

 

Méltányosság, fizetési könnyítés

     Ügykörleírás:

Az adózó és az adó megfizetésére kötelezett személy kérelmére - az adóhatóságnál nyilvántartott adóra - az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvényben meghatározott feltételek teljesülése esetén részletfizetés, fizetési halasztás (fizetési könnyítés) engedélyezhető.

Automatikus részletfizetésre jogosult természetes személy adózó - ideértve a vállalkozási tevékenységet folytató természetes személyt is - kérelmére az adóhatóság az általa nyilvántartott, legfeljebb egymillió forint összegű adótartozásra – a beszedett adó kivételével - évente egy alkalommal legfeljebb tizenkettő havi pótlékmentes részletfizetést engedélyez.

Kivételes méltánylást érdemlő körülmények fennállása esetén magánszemélyek részére az adótartozás is, nem magánszemély adózók részére kizárólag a bírság- és pótléktartozás mérsékelhető, illetve engedhető el. A körülmények alapos vizsgálatát követő döntését az adóhatóság az adatok széleskörű megismerésével, környezettanulmány elvégzésével alapozza meg.

A fentiekben részletezett eljárások nem esnek illetékfizetési kötelezettség alá.

Kapcsolódó dokumentum, űrlap
Az űrlap megtalálható a www.sajoszentpeter.hu honlapon a nyomtatványok címszó valamint az elektronikus ügyintézés címszó alatt.

A Méltányossági kérelem ügycsoportban az alábbi nyomtatványok érhetőek el az Önkormányzati Hivatali Portál (a továbbiakban: OHP) felületéről az online kitöltést és beküldést lehetőségét biztosító iForm űrlap formátumban, valamint - akár ügyfélkapus bejelentkezés nélkül is, magánszemély részére - nyomtatható PDF formátumban.

iForm Nyomtatvány megnevezése
Méltányossági, fizetési könnyítés kérelem
Automatikus részletfizetési kérelem


Kapcsolódó jogszabályok
Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény
Az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény
Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény

Ügyintézési határidő
Általános ügyintézési határidő 30 nap.

 

Vissza