Polgármesteri köszöntő

 

Tisztelt Látogató!

Üdvözlöm Sajólád honlapján! Pozbai Zoltán vagyok, a község polgármestere 2010 októbere óta. 1980-ban költöztem a településre, azóta itt élek a családommal. Már szorosabb kötődésem van Sajóládhoz, mint szülőfalumhoz.

Tovább »

Hirdetmények

 

Egészségügy

 

Szolgáltatások

 

Kereskedelmi egységek

 

Sajóládi Közösségi Ház és Radnóti Miklós Községi Könyvtár

     1. Bemutatkozás

Sajóládi Közösségi ház

A Sajóládi Közösségi Ház 2004-ben nyitotta meg kapuit, azóta tölti be a helyi közművelődési intézmény szerepét. Itt kapott helyet a Radnóti Miklós Községi Könyvtár, illetve a korszerű gépekkel, nyomtatókkal, szkennerrel, fénymásolóval felszerelt Teleház. Bejegyzett székhelye a Sajóládi Népművészeti Egyesületnek is.

A Közösségi Ház tevékenységét főállású művelődés-szervező irányítja, akinek a munkáját közfoglalkoztatásban dolgozók segítik.

Radnóti Miklós Községi Könyvtár

A sajóládi Radnóti Miklós Községi Könyvtárban a Miskolcon található II. Rákóczi Ferenc Könyvtárral kötött megállapodás alapján van lehetőség a könyvtári szolgáltatások igénybevételére.

A könyvtár itt helyben kínál tanulási és szórakozási lehetőségeket felnőttek, diákok és gyermekek számára.  Több mint 4000 db-os gyűjtemény áll az olvasni és művelődni vágyók rendelkezésére. Az állomány folyamatosan bővül és igyekszik a helyi igényekhez alkalmazkodni. Különböző témakörökben kínálunk újságokat – aktuális hírek, események, kultúra, sport, divat, hobbi, szórakozás – folyóiratokkal, napi- és hetilapokkal állunk az intézménybe betérők rendelkezésére. A könyvtár érvényes olvasójeggyel látogatható, a szolgáltatások igénybevétele ingyenes.

Teleház

Sajóládon, 2006. februárjában nyitotta meg a kapuit a Teleház, melynek elsődleges célja az volt, hogy mindenki hozzáférhessen a világháló adta ismeretekhez, szolgáltatásokhoz. Az internet segítséget nyújthat munkakeresésben, pártalálásban, tanulásban, közérdekű információkhoz is hozzájuthatunk általa, illetve a tendenciák afelé mutatnak, hogy hivatalos ügyeink intézésében is egyre gyakrabban szükségünk lesz rá.

2. Szolgáltatások

Teleház szolgáltatásai és árai:

Számítógép használata: ingyenes

  • Internet használata
  • Elektronikus levelezés
  • Optikai lemezek használata
  • Szövegszerkesztés
  • Gépelés
  • Pályázati anyag letöltése internetről lemezre
Nyomtatás:
  • Fekete-fehér szöveg A/4-esre: 50Ft/oldal
  • Színes szöveg A/4-esre: 100 Ft/oldal
  • Kép nyomtatása: A/4-esre 250 Ft/oldal

Fénymásolás:

A/4 méretben oldalanként:

fekete-fehér: 15 Ft/oldal

színes lap: 100 Ft/oldal

Szkennelés: A/4 méretben (szöveg, kép) 45 Ft/oldal

3. Nyitva tartás

Hétfő

8:00 – 16:00

Kedd

08:00 – 16:00

Szerda

12:00 – 16:00

Csütörtök

ZÁRVA

Péntek

ZÁRVA

4. Elérhetőségek

Cím: 3572, Sajólád, Dózsa György u. 110.

Telefonszám: 06-46/593-265

E-mail: kh@sajolad.hu

Vezető: Takácsné Gah Erzsébet Tel.: 06-70/459-1701

5. Rendezvények

A Közösségi Ház klubfoglalkozásoknak is helyszínt biztosít: itt tartja próbáit hétfőnként a Sajóládi Dalkör, melynek tagjai mind a helyi rendezvényeken, mind a környező települések rendezvényein örömmel lépnek fel, és a Közösségi Házban tartja klubfoglalkozásait csütörtöki napokon a Sajóládi Nyugdíjas Klub is.

A községben a Nemzeti Ünnepekhez kapcsolódó megemlékezéseken túl az éves ünnepkörhöz kapcsolódó rendezvények is megrendezésre kerülnek: bálok, Tavaszköszöntő ünnepség, Szent György-napi Vigasság, Gyermeknap, Szüreti Mulatság, Szépkorúak Ünnepe, Mikulás, Adventi Ünnepség.

Egyéb, aktuális információk a Közösségi Ház életéről és rendezvényeiről a Sajóládi Lakosok Közössége elnevezésű facebook oldalon elérhető.


Kapcsolódó dokumentumok:
Vissza